Известие

Collapse
No announcement yet.

Мени оборотите на празен ход,като върна газта върви като по инерция и мноо гори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мени оборотите на празен ход,като върна газта върви като по инерция и мноо гори

понякога като и откача дат4ика на дроселожата клапа и мап датчика се пооправя ама за малко не моа разбера ко стаа . под 10л/100км не слиза . ина4е си върви мноо добре и пали много добре с нови филтри е . преди време имах проблем с горивоподаването - брат ми е загубил уплътнението на капа4ката на резервоара и задръстената цедка на помпата оставяше колата без бензин поради липсата на налягане и така . на моменти по4ва да гори по нормално ама рядко се случва . като застана над мотора и десните диузи се чуват повече от левите (цъкането) . като спра на кръстовището и почва да мени оборотите от 500 до 1500 се едно си играя с педала . по едно време пък ми държеше 2500 оборота на празен ход абе кола с характер . Кажете къде да я закарам да я видят съвестни маистори . сега съм в софия до март месец поне
    145 1.6 Boxer 95` , Ford Fiesta , Ford Transit

ламбда сонда,същия проблем го имах и аз ,смениха ми я след диагностика в сервиз BOSH Дупница

Comment

Първо диагностика при добър майстор и после сменяй за да не си удряш главата в довара после.
      Alfa Mito 1.4
      156 2.0 155 ex
      156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Диагностика, да,
        иначе звучи 1000% на мпх, ново манйети марели 300 марки, старо 60. Може и с чистене да се оправи
        почисти и дросела
        Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1996

Comment

koe наричаш мпх ?

Comment

моторче за празен ход или спъпков мотор. това е една джада след края на гуменя маркуч на въздушния филтър при дросела, която ти регулира какви са оборотите на празен ход. Понякога се оправя с почистване, понякога ново. Но пак казвам като разглобяваш там чисти и дросела, ще видиш ква гадост пада....

Comment

Потърси във форума Лисан.
              аз ще ти кажа къде да не я караш: ванто, италсервиз, бобо, квартални майстори
              аз разхода на тая кола в софия е такъв, никога няма да падне под 10, даже под 12, това е положението, Въпросът е да си оправиш оборотите.

Comment

Kak да го намеря лисан ? някои няма ли координати или телефон ?

Comment

http://www.alfaromeo-bg.com/forum/forumdisplay.php?f=54

Comment

Първоначално публикувано от Bullit Покажи съобщение
                    Потърси във форума Лисан.
                    аз ще ти кажа къде да не я караш: ванто, италсервиз, бобо, квартални майстори
                    аз разхода на тая кола в софия е такъв, никога няма да падне под 10, даже под 12, това е положението, Въпросът е да си оправиш оборотите.
                    Ма ти си станал голем разбирач бре
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Както казва народа "неволята учи"
                      а с наще стари алфи неволи колко щеш, човек се учи

Comment

taka se re6ava velikoto klatene na oboroti na motronic1.5.5

pri men problema s oborotite se okaza ot potenciometara na gazta,ina4e predi tova smenih debitomer,sonda,dat4ik na temperaturata,i ne go hva6tat po servizite s diagnostika,za6toto kompa M1.5.5 ne zapisva gre6ka,ako potenciometara ne prekasna nacialo,na buksa B na komputara na kra4eta 29 i 4 se meri s ommetar,pri nenatisnat pedal na gazta-1700 oma,pri natisnat do krai-1200 oma,ako ima golemi otklonenia ot tezi stoinosti,tova e problema,a ne motor4e,po4istvane na drosela i kvi li ne gluposti,potenciometara e v edin korpus s motor4eto-320 lv.,no moje da se otvori,kato se izreje silikona i se po4istvat rezistivnite sloeve,moje mnogo leko da se napregnat plzga4ite,sled tova se zatvaria kapaka na potenciometara,zalepvate go v niakolko to4ki s sekundno lepilo i zalivate s silikon kanalav koito e postaven kapaka,za edin den e rabotata,kato pove4eto vreme e sahnene na silikona,pri men sled tazi manipulacia problema s igrae6tite oboroti totalno iz4ezna

Колега, в този форум пишем на кирилица. Ако нямаш инсталирана кирилица, има кредор. Преведи си поста и занапред не пускай такива.
                        Last edited by tonov; d.m.y г., 12:08. Основание: пост на латиница

Comment

Абе аз не разбирам много но от прочетеното разбрах че е почнала да прави така след като сте ремонтирали нещо ,проверете да не сте искубали някой вакум или ако сте сваляли кулектора да не си защипал нещо ..... успех
                          Опел Кадет GSI
                          166 2,4 JTD
                          ако мислиш че е здрава дай та тествам

Comment

Working...
                          X